Kladdkaka i muffinsform
Är du sugen på att baka? Då har jag ett jättebra tips! Baka kladdkaka, men häll smeten i muffinsformar. På så sätt blir det som färdiga potioner och mycket smidigare än en enda stor kaka. Men man får tänka på att de antagligen inte ska vara inne i ugnen lika länge som en stor kladdkaka, så kolla dem ofta! För hårt kladdkaka är verkligen inte gott. Jag gjorde det här själv i fredags när vi hade familjemyskväll, något som vi inte haft på jättelänge. Jag tyckte först att kakorna blev för hårda, men sedan kom jag på att de var alldeles perfekta, för man kunde nämligen hålla dem i handen och äta dem som en muffins om man ville, men de hade fortfarade kvar kladdkaka-stuket. Perfekt, alltså. Här är en bild:
Recept på kladdkaka:
Ingredienser:
- • 2 dl vetemjöl
- • 3 dl socker
- • 3 msk kakao
- • 1 msk vaniljsocker
- • 1 dl flytande margarin
· 2 ägg
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen eller i en skål i micron på full effekt i 1-2 minuter. Tänk på att låta det svalna innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Det går även bra att grädda kakan i microvågsugn i ca 700 Watt i 6-8 minuter.
Serveringstips:
Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.
Receptet är hemtat från http://kladdkakarecept.blogspot.com/
Good bye!